Ежегодното национално турне N-JOY Summer продължава и през август, а тази

...
Ежегодното национално турне N-JOY Summer продължава и през август, а тази
Коментари Харесай

Инспектор N-JOY Генчо Генчев: България е уникално място, въпреки бетона

Ежегодното национално турне N-JOY Summer продължава и през август, а тази година акцията на радиото се организира в поддръжка на българския туризъм. N-JOY сплотява старания с сътрудниците си в помощ на един от най-засегнатите браншове в страната, а в рамките на турнето ще предложи на своите слушатели късмет да изживеят едно ужасно и, разбира се, друго лято. С какво обаче е друго и самото турне, за какво е хубаво да опознаем разнообразни кътчета от България и къде самият той се е губил преднамерено, ни споделя през днешния ден самият контрольор N-JOY Генчо Генчев. 

#РазличноЛято е мотото на тазгодишното ви лятно турне, което е в поддръжка на българския туризъм. До кои точки на България ще стигнете?

Тази година акцията ни N-JOY Summer в действителност е друга. Вярваме, че би трябвало да сме в поддръжка на положителните български туристически дестинации. Българският туризъм към този момент е много минорен, каквато в действителност е и годината. Добрата вест в цялата работа е, че има сериозен уикенд туризъм и едни хора откриват, а други преоткриват България. Затова ние се надяваме с нашата акция да стигнем до най-важните точки – домовете и мозъците на хората и те да ни чуят. Защото България е неповторимо място, макар " бетона " и макар " положителното " обслужване. Защото, за наслада, това не е на всички места.

С какво в действителност е друго лятото за теб?

С това, че хората се гледат внимателно, че не могат да се поздравяват както желаят, че всеки си дърпа ръката, вади някакво дезинфекциращо " биле " и се пръска с него след поздрава с теб. С това, че сме бели и черни нинджи в магазините. Но има и едни други хора, които са усмихнати и отказващи да се опасяват.



Какви са посланията, които желаете да отправите към хората, и кои са хората, които желаете да подкрепите по време на тази акция?

Че България си е нашето място. Че всеки, макар хейта си има обичано местенце тук. И въпреки копнежа по небетонираните гръцки плажове си обичаме и нашите пясъчни линии. Че с изключение на морето, имаме и планината, и долината, и реката... И ежедневно откриваме чудесни хотели, къщи за посетители, направления, пътеки. Че колкото и да знаем за Родината, ежедневно намираме нови перли.

Подкрепяме смислените хора – тези, които вършат това, което обичат, и тези, които имат вяра в България. Подкрепяме положителните образци в туристическия бизнес в България, тъй като отвън компрометираните в този отрасъл, има в действителност доста хора, скромни, положителни и работливи, които са избрали България да вършат туризъм и да основават работни места. А с изключение на всичко друго същите тези съумяват да основават мемоари и за всички нас.

Какво е особеното при тазгодишното ви турне?

Различното е, че преди правехме мобилни студиа по площади, хотели и градове – в този момент пътуваме из страната, в оптимално стеснен екип, спазвайки противоепидемичните ограничения. Много от интервютата със супер забавните хора, са по телефони. Липсва ни живият контакт с туристите и работещите в сектора. Но по тази причина нарекохме акцията " особеното лято ".

Вярвам, че след особеното лято отново ще пристигна " познатото " лято и в действителност ще оценим какво имаме.

Има ли място, до което ще стигнеш за първи път?

След съвсем цялостен месец акция взехме решение да удължим турнето си с още един месец. Така че ще имаме опция да пътуваме и през целия август. Аз дълги години се занимавах професионално с волейбол и около шампионатите ми, а и около акциите на радио N-JOY съм обиколил България десетки пъти надлъж и нашир, обичам да се изгубвам " преднамерено ". Няколко пъти съм го правил в Родопите или по северното ни Черноморие и дори ми е било леко неуместно, като съм намирал " прочут " път. Изключваш GPS -а и откриваш съкровища – места и хора. Това обичам.



А кои са местата в България, на които ти самият вървиш и обичаш да се връщаш?

Обичам и морето, и планината, защото съм израснал в Бургас и Сопот. Това са от нула до над 2000 метра надморска височина, на които са събрани прелестни мемоари, прекарвания, хора. Това ме е карало да се гордея, че съм българин и в годините, в които съм играл професионално волейбол в чужбина. Навсякъде съм разказвал за естествените ни хубости, както в действителност вършат и доста от нашите сънародници, които живеят там. Истински родолюбци, само че... за жалост, са такива в чужбина.

Въпреки обстановката българите продължава да избират повече непознати дестинации. Какво би трябвало да се промени, с цел да избират повече български места за ваканциите си?

Българите постоянно ще оценят положителното качество, положителното отношение, безукорното обслужване. И ще търсят допир с природата. Знаем, че " бетонът " е метафората за беззаконието и унищожаването на Родината ни. И ми е мъчително, че го допуснахме в природата, само че го допуснахме и в душите ни. Скоро една позната, която дава апартамент чартърен в една от туристическите платформи, ми показа, че предходната година е посрещнала посетители от 32 националности. Всички те са избрали да бъдат тук, в България. Иска ми се и ние да мислим и приказваме за Родината си по този начин, както чужденците го вършат в отзивите, които оставят за страната ни. Почти 100% позитивни.

За да се промени нещо, би трябвало да познаваме неземната хубост на страната ни и да приказваме за нея. Точно за това е и акцията N-JOY Summer. За да откриваме, преоткриваме и с цел да сме дружно в този сложен миг.

Разгледайте и галерията, която той показа с нас, с цел да се насладите на прелестни места от България!



 
5 еднодневни маршрута наоколо до София

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР